Rollspel

Egentligen heter det bordsrollspel för att särskilja dem från andra typer av rollspel som datorspel etc. På engelska kallas det för TTRPG vilket betyder Tabletop Role-Playing Game. I rollspel får spelarna skapa fiktiva karaktärer och samarbeta för att berätta en historia i en gemensam fantasivärld. Spelet brukar ledas av en spelledare som skapar världen och sätter ramarna så att spelarna kan interagera med den.

Rollspel är väldigt roligt och kreativt eftersom de erbjuder oändliga möjligheter för kreativt uttryck och problemlösning. Spelarna kan utforska rika och stora världar, interagera med spännande karaktärer och göra val som formar historien. Dessutom ger rollspel möjligheter att samarbete och tillsammans övervinna utmaningar och uppnå sina mål.

Two semi-transparent dices on a wooden table.
Photo by: Stephen Akins. https://pixabay.com/sv/users/hardlynoticeable-2974599

Att spela rollspel är oerhört spännande och att som jag få vara spelledare är snäppet roligare. Det gör att jag kan släppa loss min fantasi hämningslöst. Den mänskliga fantasin kan överträffa till och med de allra mest kreativa och kompetenta filmskaparna i Hollywood. Tänk bara på vad man kan drömma när man sover!

Spelledare är en förmån och en ära för mig. Dels att spelarna ger mig förtroendet att leda dem genom världar och upplevelser men också för att jag får uppleva allt fantastiskt vi kan skapa tillsammans. Jag har också skapat egna scenarios i både fantasyvärldar och till det fantastiska zombie-apokalyptiska rollspelet Skjut dom i huvudet. Kort sagt är det något jag kan rekommendera.